Проекти

Публикувано на

Стана време за проекти!

До 24.12.2016 г., 23:59:59 трябва да сте си избрали тема за проект. Имате следните две възможности:

  • Да ни изпратите имейл на fmi@ruby.bg с описание на идеята си за курсов проект, която сте си избрали. Темата трябва да се одобри от нас. Харесайте си нещо, което ви се прави, или което ви е интересно и го започнете.
  • Да си изберете от примерните теми за проект. Записването за тях става във форумите в съответните теми. В този случай няма нужда да ни пишете имейл, освен ако не искате да промените нещо по темата.

Задължително се запознайте с указанията за проектите.

Най-важно за нас е да прекарате време с Ruby и написвайки нещо по-голямо, да пробвате нови неща и да научите нещо ново. Хубаво е да изберете нещо, което ви е интересно, което ви се пише, или което ви се струва предизвикателно и от което смятате, че ще научите много. Въпреки това, по-важно е да имате каквато и да е тема, одобрена от нас, за да може да започнете писането на код максимално рано.

За индивидуалните теми:
Идеалният имейл с тема за проект е сбит преразказ на спецификацията, която сте си поставили за цел, споменавайки технологиите и/или библиотеките, които планирате да използвате, защото сложността много зависи от тези неща. Допустимо е и да питате нещо, ако се колебаете много какво да изберете и имате нужда от насока. Важното е да ни пратите имейл по темата с нещото/нещата, които сте избрали в разумно време преди крайния срок, за да имаме време да ви дадем отговор и да нанесете корекции в изискванията си, ако има нужда от такива.

Ако не сте си избрали тема (персонална или от примерните) до тази дата и час и ако искате кредити и оценка, ще трябва да дойдете с проект през септември. Вложете всичко от себе си, за да не стане така, че да изпратите този имейл вечерта на 24-ти.

Може да задавате въпроси по проектите и в тази тема във форумите, ако смятате, че и на други колеги ще им е полезно да чуят отговора на вашия въпрос.

Обратно към всички новини