Пета задача

  1. Имам въпрос относно сторовете. При извикване не метода #update с id, което не присъства в стора трябва да:
    1)Хвърляме NoSuchIdException?
    2)Да игнорираме обръщението към метода?
    3)Да създадем запис със съответното id и атрибути?

  2. Още един въпрос. Понеже в тестовете ви се прави опит да се insert-не запис в стора със атрибут id, а в условието не ставаше ясно къде точно се генерира това id сметнах, че трябва да се генерира във стора (а като се генерира там се генерира в create метода и измества ако дойде някакво друго id), понеже ако се генерира в модела може да се получат дупликации ако например има няколко модела вързани към стора. Може ли да обясните какво точно изисквате да се случва с id атрибута на модела? (защото като гледам теста очаква записа, опитващ се да вкара запис на избрано от модела id да успее да го вкара на желаното от него място)

  3. @Теодор,

    • Твой избор е какво ще прави в този случай.
    • #create на store-а приема прост хеш с атрибути и стойности. id е атрибут. Ако не го подадеш на #create ще трябва после да разбереш по някакъв начин кое е генерираното от store-а id. Най-лесното нещо е да си пазиш id-то в store-а, но моделът да си го поисква когато му трябва.
  4. @Георги, качих ги в хранилището за домашните. Извинявай за пропуска и благодаря за подсещането. Тестовете, които използваме за проверяване винаги ще са публични след срока за задачата.

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.